...
Реєструйся

У 2015 році Кабмін планує прийняти Трудовий кодекс та ввести медстрахування


Нова соціальна політика Уряду України передбачає перехід до адресності, монетизації пільг та трансформацію системи охорони здоров’я, 9 грудня повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Щоб побудувати нову соціальну політику, Уряд, за його словами, на першому етапі повинен оптимізувати соціальні виплати: «Той, хто повинен їх отримувати, їх отримує, а той, хто їх собі незаконно присвоїв і отримує за рахунок інших, — ні».

Він наголосив, що Уряд ставить перед собою завдання перейти до адресності й монетизації пільг. До Парламенту буде внесено відповідний законопроект.

У програмі діяльності Кабінет Міністрів передбачає об’єднання низки соціальних фондів, з метою скоротити витрати на адміністрування соціальних фондів на 600 мільйонів гривень і покращити їх роботу.

Програма передбачає також ліквідацію неефективних пільг, для чого, за словами Глави Уряду, потрібно внести зміни до 25 законодавчих актів.

Арсеній Яценюк окремо зупинився на необхідності ухвалення нового трудового законодавства: «Країна може бути конкурентна тоді, коли ринок праці правильно відрегульований. Україна прийме новий Трудовий кодекс, який буде конкурентний, ефективний і дасть можливість як працівнику, так і роботодавцю отримати максимальні вигоди і залучити інвестора».

До Парламенту буде внесено два ключові законопроекти стосовно трансформації та модернізації мережі лікарень — про державно-приватні і про заклади медичної охорони здоров’я та медичне обслуговування.

«Ми декларуємо, що в Україні буде введено повноцінне медичне страхування. В країні немає безкоштовної медицини, це брехня. 8% бюджетних витрат на систему охорони здоров’я йде в повітря. До людей ці гроші не доходять. Ці 8% бюджетних витрат на охорону здоров’я повинні отримати ефективне використання через ухвалення закону України про медичне страхування», — наголосив Глава Уряду.