...
Реєструйся

У ДЕРЖБЮДЖЕТІ НА 2018 РІК ЗБІЛЬШЕНО ВИДАТКИ НА ВИПЛАТУ ПЕНСІЙ


Депутати перерозподілили бюджетні призначення в межах затвердженого загального обсягу видатків і надання кредитів на 2018 рік.

Відповідний Закон № 2648-VIII “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” набрав чинності, 13 грудня.

У Законі передбачено збільшити видатки на:

  • виплату пенсій – 10777,6 млн грн (за загальним і спеціальним фондом);
  • виплату доплат за роботу у зоні відчуження, забезпечення своєчасної виплати щорічної та додаткової відпусток за бюджетною програмою “Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” – 227,4 млн грн;
  • продовження модернізації антарктичної станції “Академік Вернадський”, проведення ремонту існуючих та створення нових об’єктів інфраструктури тощо, збільшити видатки за бюджетною програмою “Дослідження на антарктичній станції “Академік Вернадський” – 27,6 млн грн за рахунок скорочення фінансування низки бюджетних програм.

Також у Законі враховано перерозподіл бюджетних призначень для фінансування нагальних поточних потреб. У зв’язку із введенням воєнного стану в Україні здійснено перерозподіл видатків загального фонду, зокрема:

  • для Служби безпеки на оплату праці на 65 млн грн;
  • для Міноборони на оплату праці на 300,0 млн грн;
  • для Генпрокуратури на оплату праці на 100,0 млн грн тощо.

Законом включено до спеціального фонду держбюджету митні платежі, отримані при митному оформленні для вільного обігу транспортних засобів, що були ввезені на митну територію України та поміщені в митні режими транзиту або тимчасового ввезення у період з 1 січня 2015 року до дня набрання чинності Законом “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів”, із спрямуванням на фінансування виплати пенсій, надбавок і підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду.

Нагадаємо, Закон “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” на базі законопроекту № 9369 було прийнято на вечірньому засіданні Парламенту 6 грудня.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Соціальна відповідальність роботодавця охоплює за певних умов і пенсійне забезпечення колишніх працівників
Соціальна відповідальність роботодавця (його правонаступника) охоплює не лише економічні обов’язки перед працівниками, а й містить соціальну й етичну складову, що ...
У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму разом зі щорічною індексацією буде здійснено перерахунок пенсій
Відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» з 1 березня 2024 року ...