...
Реєструйся

У формі штатного розпису держслужбовців з’явиться нова графа


Нову графу заповнюватимуть державні органи, які провели класифікацію посад держслужби.

Нагадаємо, що відповідно до Закону про Держбюджет ’2024, починаючи з 01 січня 2024 року, буде запроваджено нову модель оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад держслужби.

Постановою Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2023 року № 1109 «Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році» затверджено, зокрема, Каталог типових посад державної служби і критерії віднесення до таких посад, розроблений для використання керівниками держслужби в державних органах, працівниками служб управління персоналом, керівниками структурних підрозділів та іншими держслужбовцями під час проведення класифікації посад державної служби.

Каталог визначає перелік сімей і рівнів типових посад держслужби, містить їх опис з метою проведення класифікації посад держслужби.

Читайте також: Для держслужбовців, податківців та директорів держпідприємств знання англійської буде обов’язковим: законопроєкт № 9432

Класифікаційний код посади визначається шляхом послідовного проставлення через дефіс цифр, якими позначено сім’ю посад, рівень посад, юрисдикцію та тип державного органу.
В одному структурному підрозділі можуть бути посади держслужби, віднесені до різних сімей і рівнів посад.

 

З метою ідентифікації посади працівника держоргану у штатній чисельності установи класифікаційний код посади має бути відображено у штатному розписі. Тому й виникла потреба у доповненні форми штатного розпису новою графою 3 «Класифікаційний код посади».

Читайте також: Як переглянуть посадові оклади для чиновників, на яких не поширюється Закон про держслужбу

Передбачається, що зазначені зміни запрацюють з 01 січня 2024 року, але не раніше дня офіційного опублікування відповідного наказу.

Джерело: Бухгалер 911


Експрес-курс «Облікові документи кадрової служби та порядок їх ведення»

Модуль 1. Особова картка форми № П-2: правила заповнення
Модуль 2. Особова справа: нормативне регулювання та стала практика.

Кожен учасник отримує:

  • 3 відео
  • 1 презентацію у форматі PDF
  • 1 письмову консультацію експерта

тел.: 0 (800) 219-977067-317-5886
Е-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...