...
Реєструйся

У Кабміні взяли курс на створення 1 млн робочих місць і зростання ВВП на 40 %


У Кабміні затвердили амбітний план діяльності уряду на наступні п’ять років. Як і обіцяв прем’єр Олексій Гончарук, до 2025 року розраховують наростити ВВП на 40 %, створити 1 млн робочих місць і залучити в країну $ 50 млрд іноземних інвестицій. Також чиновники мають намір привести до ладу 24 тис. км основних доріг, побудувати 5 глибоководних портів і 15 аеропортів. Зізнаються, що тим самим готують фундамент для вступу України в ЄС і НАТО.

Серед іншого виділяють такі пріоритети:

• Забезпечити кожного українця на рівні реального прожиткового мінімуму.

• Скоротити рівень забруднення навколишнього середовища мінімум на 20 %.

• Зробити демографічний тренд позитивним.

У Кабміні також уточнюють, що нові надходження до бюджету уряд буде розподіляти за принципом 70/30, де 70 % будуть інвестуватися в економіку, а 30% витратять на соціальне забезпечення.

Разом з тим чиновники відзначають, що цих планів досягти буде непросто, оскільки нашій країні сьогодні властиві такі негативні тенденції:

1. Держава зобов’язана витрачати третину бюджету на повернення і обслуговування боргів.

2. В Україні сьогодні майже повністю зношена інфраструктура.

3. Неефективне комунальне господарство, через яке ми витрачаємо величезну частку енергоресурсів.

4. Слабка економіка при сильних монополіях і неформальних групах впливу.

5. Загрозлива демографічна ситуація та інше.

Слід зазначити, що в 2015-му році екс-президент Петро Порошенко підписав указ, яким закріпив стратегію сталого розвитку «Україна-2020». Це — документ, в якому описувалися ключові вектори розвитку країни з концентрацією на найпроблемніших ділянках української економіки і політики. Правда, безліч прописаних в ньому пунктів так і не були виконані.
Наприклад, в світовому рейтингу Doing Business Україна мала увійти до першої тридцятки держав, до якого їй досі далеко. Або, наприклад, в рейтингу глобальної конкурентоспроможності Україна мала увійти в ТОП-40 країн. Але в 2018 році Україна піднялася тільки до 83-ї позиції.

 

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...