...
Реєструйся

У Миколаєві стартувало навчання помічників ветерана


У Центрі ветеранського розвитку, що нещодавно був відкритий на базі Чорноморського національного університету ім. П. Могили у Миколаєві, 14 серпня відбулося перше заняття для помічників ветерана. Нагадуємо, що такі посади запроваджують у межах ініціативи Мінветеранів з розбудови у державі системи повернення військовослужбовців від військової кар’єри до цивільного життя.

До експериментального відбору на тритижневий курс підготовки на конкурсній основі в Миколаївській області відібрано доволі представницький склад з різних категорій громадян, які могли подавати заявку на пілотний проєкт. Тут є ветерани російсько-української війни, члени родин загиблих Героїв, військових, які були і перебувають нині в полоні, є діти ветеранів, які відповідають критеріям роботи в сервісному офісі громади.

Зміна № 12 до Класифікатора професій: «косметичні» та реальні нововведення — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Зі словами напуття перед викладачами та слухачами курсів виступили представники обласної та міської влади, зокрема заступник голови ОВА з соціальних та гуманітарних питань Олександр Трайтлі, радниця голови обласної ради Неллі Яковенко, директор Миколаївського обласного центру підтримки ветеранів війни Віктор Мойсеєв та інші дотичні до впровадження ветеранських політик в регіоні відповідальні персони.

Передусім цей день був присвячений знайомству слухачів між собою та тренерами й вишом, де вони проведуть час, активно і доволі креативно навчаючись. Говорили про порядок та принцип внутрішньої комунікації, проактивний формат отримання знань, коли майбутні помічники не будуть лише сприймати інформацію, а й долучатимуться до дискусій, задаватимуть питання з контексту майбутньої практичної діяльності, потребуватимуть від педагогів пошуку додаткових знань, як наслідок саме власної небайдужості до предмета підготовки.

«Трудова функція»: що це таке, де і як її застосовують? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Вчитися слухачам доведеться старанно не лише з огляду на те, що вони є фактично першими, хто надаватиме широкий спектр ветеранського сервісу, а й тому, що складатимуть по завершенні навчання комплексний іспит. Саме він стане тим допуском до практичної роботи з ветеранським ком’юніті своєї громади, де вони напрацьовуватимуть досвід для всієї країни перед загальнонаціональним масштабуванням проєкту вже в усіх регіонах.

Про навчальний курс

Загалом весь навчальний курс має шість опорних модулів. Зокрема, перший з них стосується аспектів документообігу в державних органах та органах місцевого самоврядування з акцентом на вишколі необхідних цифрових навичок. Також у Центрі викладатимуть навички нормування та планування роботи й формування звітності. Третім і не менш важливим блоком є вивчення посадових обов’язків та прав фахівця з супроводу ветеранів війни і демобілізованих осіб.

Окремий модуль присвячений роботі з громадськими об’єднаннями ветеранів та органами влади різних рівнів. Навчать і веденню соцмереж, зокрема створенню та активності на своїй робочій сторінці. Важливо, що ще один модуль розглядає участь помічників ветерана у розробці регіональних програм розвитку громади в частині підтримки ветеранів війни.

Як привести назву професії у відповідність до Класифікатора професій? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Водночас самі майбутні помічники ветерана під час курсів зможуть навчитися правильним азам самоорганізації, роботі з особами, які мають великий спектр запитів та проблем, що слід розв’язувати із залученням низки профільних фахівців чи інстанцій. Також у них тут є змога одержати потрібну їм психологічну підтримку й допомогу, адже кожен з них без винятку пройшов свої унікальні стресові ситуації, пов’язані з війною, болем та втратами на ній.

 

Головне, що після успішного випускного іспиту помічники ветерана імплементуються у спектр соціального сервісу й поліпшуватимуть життя багатьох своїх земляків. І не лише як надавачі послуг і посадовці. А й допоможуть як партнери, здатні розвинути стресостійкість, уміння володіти власними почуттями, здатність до відновлюваності й ресурсності та взаємодії.

Відповідальний за ведення військового обліку: як правильно визначити назву посади та встановити кваліфікаційні вимоги — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Урядовий портал

Експрес-курс «Облікові документи кадрової служби та порядок їх ведення»

Матеріали до теми


Алгоритм зарахування на навчання в Українську військово-медичну академію для військових лікарів
Курси перепідготовки доступні військовослужбовцям Збройних сил України рядового та сержантського складу, які мають вищу медичну або фармацевтичну освіту та сертифікат ...