...
Реєструйся

У парламенті зареєстровано законопроект, що обмежує пенсії нардепів, держслужбовців і суддів


Народний депутат, позафракційний Дмитро Ветвицький, запропонував на розгляд парламенту законопроект № 8101, який істотно звужує пільги і преференції народних депутатів, держслужбовців і суддів при призначенні їм пенсій.


Відповідно до запропонованих проектом змін максимальний розмір пенсії державного службовця та народного депутата не може перевищувати 2 мінімальних розмірів пенсії за віком, обчисленої відповідно до Закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Держслужбовцям (і посадовим особам місцевого самоврядування) не буде виплачуватися при виході на пенсію (у тому числі і за наявності стажу держслужби, роботи в органах місцевого самоврядування не менше 10 років) грошова допомога в розмірі 10 місячних посадових окладів. Народним депутатам при виході на пенсію не буде виплачуватися грошова допомога в розмірі 12 місячних окладів.

Проектом планується обмежити тими ж 2 мінімальними розмірами пенсії за віком також і максимальний розмір щомісячного довічного грошового утримання суддів. Відміняється і виплата неоподатковуваної вихідної допомоги судді у зв’язку з його відставкою у розмірі 10 місячних заробітних плат за останньою посадою.

Зате встановлений частиною 3 статті 27 Закону для всіх інших пенсіонерів максимальний розмір пенсії за віком (у 12 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність) автор проекту пропонує прибрати.

Джерело: ligazakon.ua