...
Реєструйся

У Раді пропонують cкасувати святковий день 9 травня


Святковий неробочий день з 9 травня «Дня перемоги над нацизмом» перенести на 8 травня – «День перемоги над нацизмом у Європі і День пам’яті та примирення».

Це передбачено у законопроекті № 8342, що був зареєстрований у Верховній Раді 10 травня 2018 року.

У пояснювальній записці зазначено, що 22 листопада 2004 року Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/59/26 встановлено два дні для відзначення Дня перемоги над нацизмом і Дня пам’яті та примирення – 8 або 9 травня. У той же час, Західна Європа та Сполучені Штати Америки відзначають День пам’яті та примирення саме в день підписання Акту про безумовну капітуляцію нацистської Німеччини – 8 травня.

Відтак документом пропонується «відновити історичну справедливість визнання ролі Союзників (Великої Британії, Сполучених Штатів Америки та інших країн Антигітлерівської коаліції) у завершенні Європейської кампанії у Другій Світовій Війні і зменшии вплив прорадянської та російської пропаганди через ідеологічні штампи про «Велику Вітчизняну Війну», які використовуються антиукраїнськими силами для роз’їдання самостійного існування нашої держави».

Зазначимо, проект Закону вносить зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...