...
Реєструйся

Ухвалено постанову, яка затверджує Порядок оформлення довідок щодо перебування військовослужбовців у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України


20 січня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про затвердження Порядку оформлення та видачі довідок про перебування осіб у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України або інтернування в нейтральних державах».

Зокрема, документом затверджено зразки таких довідок для громадян України й іноземців, осіб без громадянства, які проходили в установленому законодавством України порядку військову службу.

Вказана довідка входить у перелік обов’язкових документів (щодо військовослужбовців) для звернення до Комісії з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Ця комісія працює при Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Для отримання зазначених довідок необхідно звернутися до Міністерства оборони України, правоохоронного органу, командира підрозділу Збройних Сил, іншого законного військового формування чи органу, що належить до сил безпеки й оборони України.

Отримайте запис вебінару «Військовий облік: новий порядок».

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Матеріали до теми


Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...