...
Реєструйся

Українцям на період карантину пропонуватимуть роботу із зарплатою 6–8 тис. гривень


Українцям пропонуватимуть роботу на період карантину з оплатою праці до 8 тис. гривень. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Так, Шмигаль нагадав, що Кабмін працює над створенням 500 тисяч робочих місць, які «дадуть можливість людині місяць-два-три протриматись в умовах існуючих обмежень» і «заробляти, а не чекати, що держава виплатить якісь мізерні кошти».

Зокрема, мова йде про роботу в соціальній, комунальній та бюджетній сферах. Також очільник уряду згадав і про «Велике будівництво», де, за його словами, близько 170 тисяч робочих місць і ще близько 150 тисяч — в супутніх сферах.

«От у нас є шанс створити декілька сотень тисяч робочих місць, не те що цього року, а буквально вже в ці місяць-півтора… Недорогих (робочих місць, — ред.). Можу сказати умовно, поки ми ще рахуємо, але сума коливається 6000–8000 гривень», — сказав він.

Як приклад, він зазначив, що українцям можуть запропонувати класти бруківку чи бути озеленювачем.

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...