...
Реєструйся

Українських ветеранів залучатимуть до викладання початкової загальновійськової підготовки


Як зазначила Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, українські ветерани й ветеранки зможуть залучатися до початкової загальновійськової підготовки в системі загальної середньої освіти.

Відповідні зміни за поданням Міністерства у справах ветеранів України Уряд вніс до «Порядку організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву».

Документом розширено перелік педагогічних працівників, які залучаються до викладання дисципліни з початкової загальновійськової підготовки в українських закладах освіти. Серед них будуть й українські ветерани — учасники російської-української війни.

«Ми хочемо, щоб наші Захисники і Захисниці, які є носіями національної ідентичності, мали змогу працювати у сфері військово-патріотичного виховання української молоді. До того ж залучення ветеранів до роботи з учнями — це також важлива складова їхньої інтеграції у цивільне життя, — наголосила Юлія Лапутіна. — Тому ця постанова забезпечить можливість імплементувати в українську систему освіти практичний досвід щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України, якій набули Захисники і Захисниці України. Дякую Уряду за підтримку».

Вигідна ціна на новинку — курс лекцій у форматі PDF «ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАГАЛЬНОГО ДІЛОВОДСТВА». Замовляйте за посиланням.

Джерело: Урядовий портал

Матеріали до теми


Чи можуть платники єдиного внеску подати контролюючому органу на погодження довідку-розрахунок на виплату зарплати в електронній формі?
Пунктом 4 Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міністерства фінансів України ...
Підписано закон про цифровізацію військового обліку і Електронний кабінет військовозобов’язаного
Реалізація нового закону дає змогу запровадити електронний військовий квиток, зібрати персональні дані військовозобов’язаних в систематизовані досьє і виявити громадян, які ...