...
Реєструйся

Укрзалізниця скасувала низку обмежень для працівників


Залізнична держкомпанія ПАТ Укрзалізниця з 1 серпня частково скасовує чотириденний робочий тиждень. Про це в п’ятницю, 31 липня, повідомив в.о. голови правління компанії Іван Юрик.

Чотириденний робочий тиждень скасовується для працівників, яким залишилося до виходу на пенсію три і менше років, батьків-одинаків, які виховують неповнолітніх дітей.

Компанія також відновлює всі соціальні виплати, передбачені галузевою угодою і колективним договором. Раніше вони були відстрочені через коронавірусний карантин.

Читайте також: Ліпчанська Вікторія «Робота на умовах неповного робочого часу: види та підстави встановлення», «КАДРОВИК.UA», 2019 № 11, с. 28. Для передплатників Живого журналу «КАДРОВИК.UA» стаття доступна за посиланням 

Передплатити «КАДРОВИК.UA»

Передплатити Живий журнал «КАДРОВИК.UA»

 «Завдяки поступовому збільшенню обсягів перевезень вантажів, відновленню пасажирських перевезень — ми отримали можливість скасувати ряд обмежень щодо соціальних виплат для співробітників компанії», — зазначив Юрик.

Соціальні виплати працівникам будуть здійснюватися в кілька етапів і мають бути повністю виплачені до кінця року.

При цьому працівники, які писатимуть заяву на відпустку, в серпні отримуватимуть допомогу на оздоровлення без відстрочки в часі. Інші соцвиплати теж будуть здійснюватися без відстрочки.

Нагадаємо, з 31 липня Укрзалізниця відновлює рух 17 регіональних поїздів у Вінницькій, Київській, Сумській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській і Хмельницькій областях.