...
Реєструйся

Умови оплати праці деяким держслужбовцям відкоригували


Починаючи із 15 лютого 2020 року діють зміни до постанови КМУ від 18 січня 2017 року № 15, яка встановлює умови оплати праці працівників державних органів, зокрема, держслужбовців. Проте застосовують їх із 1 січня 2020 року.

Посадові оклади для держслужбовців, які здійснюють підготовку висновків щодо проектів НПА та/або проводять фахову, наукову, юридичну експертизу проектів таких актів, та держслужбовців, які безпосередньо виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій, визначають виключно в межах фондів зарплати, затверджених у кошторисах.

Цим ж спеціалістам у Секретаріаті КМУ, Апараті РНБО, посадові оклади визначають відповідно до схеми, але з коефіцієнтом 1,3, а в Апараті ВРУ, Офісі Президента України, Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини — з коефіцієнтом 1,45.

Джерело: постанова КМУ від 12 лютого 2020 року № 70.

Нагадаємо, що із 1 січня 2020 року застосовують нову схему посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2020 році.

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...