...
Реєструйся

Унормовано деякі акти з пожежної безпеки, охорони праці та санітарного законодавства


Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 року № 1022-р скасовано та визнано такими, що втратили чинність, та такими, що не застосовуються на території України, деяких актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади з пожежної безпеки, охорони праці та санітарного законодавства (набуло чинності 1 березня 2018 року, окрім деяких положень, які набирають чинності з 1 березня 2019 року).

Задля зменшення тиску на бізнес Кабмін скасував застарілі регуляторні акти у сферах охорони праці, пожежної безпеки, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя.

Рішення прийнято за результатами комплексного перегляду понад 1000 підзаконних актів у зазначеній сфері. Перегляд було здійснено за такими критеріями, як адекватність, законність, доступність тексту акта для суб’єктів господарювання, наявність правових підстав для застосування акта в Україні.

Скасування цілої низки застарілих положень дозволить усунути подвійне правове регулювання аналогічних правовідносин нормативно-правових актів однакової юридичної сили та скасує нормативно-правові акти, які регулювали правовідносини, що вже припинилися, що своєю чергою зменшить регуляторний тиск на бізнес, створить більш сприятливе середовище для ведення бізнесу.

Джерело: kmu.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...