...
Реєструйся

Уряд підтримав законопроект про гендерне квотування


Кабінет Міністрів підтримав розроблений Мінсоцполітики законопроект щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська.

Мета законопроекту — подолання низки гендерних проблем. Серед них: низький рівень представництва жінок на керівних посадах в органах виконавчої та законодавчої влади, розрив в оплаті праці українських жінок і чоловіків та низький рівень економічної активності жінок та їх представництва у керівництві бізнес-структур.

Законопроектом передбачається запровадження 30-відсоткових гендерних квот у виборчих списках політичних партій на виборах до Парламенту та місцевих рад. Наразі у складі Верховної Ради України лише 9,4% жінок-депутатів.

На думку Міністра, документ комплексний та має на меті забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків навіть у сфері бізнесу та працевлаштування шляхом підтримки менш представленої статі. Тобто при призначенні на посаду за умови однакової кваліфікації кандидатів віддавати перевагу будуть менш представленій статі.

Урядовий портал