...
Реєструйся

Уряд підвищив виплати військовослужбовцям у зоні АТО


Уряд України прийняв рішення вирівняти грошове забезпечення для всіх військовослужбовців однакового рангу, які виконують завдання в зоні Антитерористичної операції. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у п’ятницю, 24 жовтня.

У червні цього року, нагадав він, Уряд ухвалив рішення про двократне збільшення грошового забезпечення для всіх військовослужбовців, які виконують завдання в зоні Антитерористичної операції: «Але найбільше отримували військовослужбовці Збройних Сил, і після двократного збільшення об’єктивно, що інші військовослужбовці отримують дещо менше, ніж службовці ЗСУ».

Арсеній Яценюк підкреслив, що виплати за жовтень будуть нараховуватися вже згідно з постановою про вирівняння грошового забезпечення для всіх військовослужбовців однакового рангу.

Міністр фінансів Олександр Шлапак доповів, що старші офіцери в зоні АТО — майори, полковники Головного управління розвідки Міністерства оборони отримували  15148 гривень, СБУ — 15612 гривень, Служби Держзв’язку — 11911 гривень, Прикордонної служби — 12120 гривень, Національної гвардії — 8740 гривень. Після ухвалення постанови усі вони отримуватимуть виплати за рівнем військовослужбовців  Міністерства оборони в зоні АТО — 21925 гривень.

Молодші офіцери — лейтенанти, молодші лейтенанти, капітани ГУР Міністерства оборони отримували 7940 гривень, СБУ — 9918 гривень, Прикордонної служби — 7349 гривень, Нацгвардії — 6440 гривень. Тепер виплати молодшим офіцерам в зоні АТО будуть прив’язані до виплат військовослужбовцям ЗСУ і становитимуть 17840 гривень.

Військовослужбовці за контрактом — рядовий і молодших начальницький склад ГУР Міністерства оборони отримували 6123 гривень, СБУ — 6464 гривень, Прикордонної служби — 6743 гривень, Національної гвардії — 5696 гривень. Тепер вони отримуватимуть 10447 гривень — на рівні виплат військовослужбовцям за контрактом — рядовому і молодшому начальницькому складу Міністерства оборони.

Військовослужбовці строкової служби в Міністерстві оборони отримували 4774 гривні, а в Національній гвардії — 3170 гривень. Тепер останнім буде підняте грошове забезпечення до 4774 гривні.

За словами Міністра фінансів, це вимагає виділення з резервного фонду додатково 243 мільйона 332 тисячі гривень. Відповідаючи на запитання Прем’єр-міністра, Міністр фінансів повідомив, що на казначейському рахунку є кошти, аби невідкладно відправити ці виплати.