...
Реєструйся

Уряд підвищив зарплати особам, які працюють в умовах інтенсивних обстрілів


Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови від 25 квітня 2023 року № 391 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану» і постанови від 25 серпня 2023 року № 928 «Деякі питання оплати праці працівників підприємств, установ, закладів та організацій під час воєнного стану».

Ці зміни спрямовані на підвищення зарплат тим, хто працює в умовах інтенсивних обстрілів на території активних бойових дій. Це стосується також і державних службовців.

Читайте також: Урядом затверджено схему посадових окладів для держслужбовців на 2024 рік

 

Про суть нововведень

  1. Для працівників передбачити можливість збільшити удвічі розмір надбавки за роботу під час інтенсивних обстрілів на територіях, на яких ведуться активні бойові дії, в розрахунку на місяць пропорційно робочим дням, коли відбувались обстріли.

Перелік робіт, за які виплачується така надбавка, визначатиметься начальником обласної військової адміністрації.

  1. Для держслужбовців, які працюють в особливих умовах на територіях активних бойових дій під час інтенсивних обстрілів, посадові оклади визначати з урахуванням коефіцієнта 3 в розрахунку на місяць пропорційно робочим дням, коли відбувались обстріли.

Читайте також: Заробітна плата та строки її виплати в умовах воєнного часу

При цьому перелік працівників буде погоджуватись із відповідною обласною військовою адміністрацією.

Проєкт постанови розроблено Мінреінтеграції на виконання доручення Прем’єр-міністра України спільно з Мінфіном та Мінекономіки.

Читайте також: Уряд збільшив компенсації роботодавцям за працевлаштування фахівців з числа ВПО і ВПО з інвалідністю

Джерело: Урядовий портал

Передплата

Матеріали до теми


Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...