...
Реєструйся

Уряд ще на рік продовжив пілотний проект із працевлаштування безробітних


Уряд продовжив строк проведення у Львівській, Полтавській та Харківській області пілотного проекту із залучення до роботи непрацюючих працездатних громадян до 31 грудня 2018 року. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року № 40.

Крім того, даний досвід пілоту поширено ще на три об’єднані територіальні громади – Баранівська міська об’єднана територіальна громада Житомирської області, Кіптівська сільська об’єднана територіальна громада Чернігівської області та Миколаївська міська об’єднана територіальна громада Донецької області.

Метою проекту, який має назву “Рука допомоги”, є відпрацювання практики допомоги малозабезпеченим громадянам та внутрішньо переміщеним особам у працевлаштуванні та повернення таких громадян на ринок праці.

Головним запропонованим механізмом стимулювання до повернення на ринок праці є надання учасникам пілотного проекту безвідсоткової поворотної фінансової допомоги для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу.

Також передбачено розширення стимулюючих механізмів створення робочих місць для учасників пілотного проекту. Так у 2018 році фінансова допомога буде також надаватися діючим суб’єктам господарювання, які будуть створювати робочі місця для учасників пілотного проекту.

Кошти для реалізації пілотного проекту передбачено у Державному бюджеті на 2018 рік у сумі 20 млн гривень.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...