...
Реєструйся

Уряд схвалив проект пенсійної реформи: чого очікувати і на що сподіватися


Кабінет Міністрів України прийняв проект пенсійної реформи і направив його на розгляд Ради реформ. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання уряду, повідомляє Укрінформ.

Гройсман наголосив, що пенсійний вік не підвищуватимуть, він залишається на рівні 60 років,а для отримання пенсії необхідно буде мати 25 років страхового стажу.

У разі відсутності декількох років для такого стажу, їх можна буде компенсувати шляхом сплати внесків до Пенсійного фонду.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд закладає в пенсійну реформу щорічну автоматичну індексацію та введення єдиної розрахункової суми заробітної плати для нарахування пенсій.

Передбачається ввести нову формулу нарахування пенсій на підставі єдиного підходу для всіх пенсіонерів з використанням показників середньої зарплати на рівні 3 764,4 гривень.

Також пенсійною реформою планується скасувати оподаткування пенсій та право на призначення пенсії за вислугу років для деяких категорій працівників.

Більш детально з концепцією пенсійної реформи можна буде ознайомитися після реєстрації у парламенті відповідного урядового законопроекту.

Гройсман також висловив сподівання, що проект пенсійної реформи буде прийнятий Радою до завершення сесії.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків