...
Реєструйся

Уряд схвалив законопроект про держслужбу та службу в органах місцевого самоврядування


Уряд розглянув та схвалив проект закону про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування. Про це повідомила Міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко на брифінгу за результатами засідання Уряду 25 березня

За словами Міністра, це абсолютно новий законопроект, який було розроблено на основі спільної роботи Національного агентства з питань державної служби, Міністерства юстиції, Секретаріату Кабінету Міністрів із залученням громадськості та міжнародних експертів.

«Цей закон передбачає абсолютно новий порядок формування корпусу державних службовців, — наголосила Ганна Онищенко. — Це лише конкурсні процедури, це зрозуміла система оплати праці, а також система стимулювання, заохочення державних службовців та притягнення до відповідальності».

Окрім цього, законопроектом передбачено формування комісії з питань вищого корпусу державної служби, яка має проводити конкурси на посади вищих керівників державної служби.

«Цей законопроект буде направлено найближчим часом до Верхової Ради і ми маємо сподівання, що він буде підтриманий у Парламенті», — зазначила Ганна Онищенко.

Урядовий портал