...
Реєструйся

Уряд вдосконалює надання держдопомоги підприємствам та організаціям громадських організацій інвалідів у вигляді пільг з оподаткування


На засіданні Уряду прийнято постанову «Про внесення змін до Порядку надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування для підприємств та організацій громадських організацій інвалідів».

Зокрема, змінами передбачено застосування критерію, визначеного в підпункті 3 пункту 2 Порядку (сума витрат підприємства, організації з переробки сировини, комплектувальних виробів, складових частин, інших покупних товарів/послуг, які використовують для виготовлення товарів/надання послуг безпосередньо підприємства й організації, становить не менш як 8 % ціни постачання таких виготовлених товарів/наданих послуг), лише в разі розгляду питання надання дозволу на звільнення від податку на додану вартість. Зазначений критерій не поширюється при розгляді питання надання пільги із сплати податку на прибуток підприємства та плати за землю.

Також уточнено, що при визначені органу, який повинен приймати рішення про надання або відмову в наданні дозволу на право користування пільгами з оподаткування підприємству, організації — Мінсоцполітики чи Київською міською, обласними державними адміністраціями — застосовують розмір «доходу підприємства, який враховують при обчислені об’єкта оподаткування» організації.

Дозвіл на право користування пільгами з оподаткування для підприємств громадських організацій інвалідів оформлюватиметься рішенням голови місцевої державної адміністрації у вигляді розпорядження.

Окрім того, встановлено кінцевий термін розгляду документів підприємства, організації обласними та Київською міською держадміністраціями, та прийняття ними рішення (розпорядження) про доцільність надання підприємству, організації дозволу на право користування пільгами з оподаткування для подальшого направлення до Мінсоцполітики та прийняття ним рішення. Подавати Міністерству пакет документів необхідно буде не менш ніж за 15 робочих днів до початку кварталу, з якого підприємство, організація планують отримати дозвіл.

Прес-служба Міністерства соціальної політики