...
Реєструйся

Уряд врегулював деякі питання оплати праці державних службовців, працівників державних органів та посадових осіб органів МС


Уряд врегулював деякі питання оплати праці працівників державних органів (державних службовців, працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування) та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Прийняте рішення передбачає дотримання принципу міжпосадової диференціації в оплаті праці начальника відділу у складі управління, інституту Національної академії прокуратури України та підпорядкованих йому працівників, упорядковано розміри посадових окладів працівників секретаріату і патронатної служби Центральної виборчої комісії.

Крім того, урегульовано питання оптимізації повноважень посадових осіб – керівників органів місцевого самоврядування в частині преміювання секретарів сільських, селищних, міських рад, заступників сільських, селищних, міських голів, керуючих справами (секретарів) виконавчих комітетів, старост, установлення їм надбавок і надання матеріальної допомоги.

Змін що вносяться остановою Кабінету Міністрів України від 3 жовтня 2018 р. № 791

Також Урядом врегульовано порядок встановлення надбавки за інтенсивність праці, премії та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань окремим посадовим особам, керівникам та керівним працівникам державних органів, на яких не поширюється дія Закону України “Про державну службу”. Відповідні зміни внесено до постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 р. № 304.

Зокрема, визначено порядок погодження відповідних виплат головам місцевих державних адміністрацій, Постійному Представнику Президента України в Автономній Республіці Крим, Голові Антимонопольного комітету, Голові Фонду державного майна, Голові Держкомтелерадіо, їхнім першим заступникам та заступникам.

Затверджено коефіцієнти співвідношень посадових окладів посадових осіб, керівників та керівних працівників окремих державних органів, на яких не поширюється дія Закону України “Про державну службу”, зокрема, Постійному Представнику Президента України в Автономній Республіці Крим та його заступникам, головам обласних державних адміністрацій, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та їх заступникам та головам районних, районних у містах державних адміністрацій та їх заступникам до посадового окладу керівника державної служби державного органу відповідної юрисдикції.

Змін що вносяться остановою Кабінету Міністрів України від 12 вересня 2018 р. № 784

Джерело: buhgalter.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації