...
Реєструйся

Уряд встановив міжнародні рейтинги університетів для працевлаштування іноземців


Уряд затвердив перелік світових рейтингів університетів для визначення особливої категорії іноземців та осіб без громадянства, які претендують на працевлаштування в Україні

Відповідно до Закону “Про зайнятість” особливими категоріями іноземців та осіб без громадянства, які претендують на працевлаштування в Україні і для яких дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства видається на строк до 3 років, є, зокрема, випускники університетів, що входять до першої сотні у світових рейтингах університетів.

Перелік таких рейтингів визначає Кабмін, що й було зроблено розпорядженням від 14.03.2018 р. № 154-р. До переліку ввійшли:

  • Академічний рейтинг університетів світу (“Шанхайський”) — Academic Ranking of World Universities (ARWU).
  • Рейтинг університетів світу за версією “Таймс” — Times Higher Education World University Rankings.
  • Рейтинг університетів світу “К’ю Ес” — QS (Quacquarelli Symonds Ltd) World University Rankings.

Як розповіли у Кабміні, цей перелік світових рейтингів університетів визначено шляхом системного аналізу провідних міжнародних рейтингових систем за ознаками найкращої придатності вимірювати найвищий університетський потенціал.

Нагадаємо також, що:

1) для оформлення дозвілу на працевлаштування таких іноземців, майбутні роботодавці мають подати, серед іншого, копію диплома про вищу освіту відповідного університету;

2) працевлаштування таких іноземців не вимагає виплати їм зарплати із дотриманням спеціального мінімального розміру, встановленого ч. 3 ст. 42-1 Закону про зайнятість.

В цьому випадку діють загальні правила щодо виконання гарантії нарахування зарплати не нижче мінімальної (у 2018 році – 3723 грн) та встановлення окладу не нижче прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на початок такого року (у 2018 році -1762 грн). Наприклад, якщо дозвіл оформлюється у  2018 році, то оклад такого працівника має бути не нижчим за 1762 грн.  Але, щоб гарантовано працевлаштувати такого працівника і отримати такий дозвіл, краще на окладі не економити.  

Джерело: news.dtkt.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації