...
Реєструйся

Уряд змінює розміри посадових окладів в місцевих радах


Уряд на засіданні 28 липня  2021 року розглянув і прийняв проєкт постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268» (далі — Постанова № 268).

Таким чином, встановлять нові посадові оклади посадовим особам органів місцевого самоврядування, зокрема, у територіальних громадах. Фактично з’являються нові редакції додатків 48–53 та 55 до постанови № 268 із схемами посадових окладів в органах місцевого самоврядування.

Зміни зводиться до того, що переглядають найнижчі розміри посадових осіб органів місцевого самоврядування (провідному спеціалісту, спеціалісту І категорії, спеціалісту ІІ категорії та спеціалісту) обласного та районного рівня виходячи з умов оплати праці, встановлених для держслужбовців відповідних категорій і посад.

Також скасовують віднесення областей та міст до груп за оплатою праці. Натомість для сільських, селищних рад та їх виконавчих комітетів (виконавчих органів) рівень окладів залежить від чисельності осіб в територіальній громаді. Найнижчі оклади будуть там, де така чисельність від до 15 тис. осіб, а найвища — понад 900 тис. осіб.

Проте особливого підвищення посадових окладів не відбудеться. Керівні посади отримають ті ж самі розміри посадових окладів, а підвищення для спеціалістів складає в межах 100–400 грн.

Якщо ж розміри зарплати (без премії) зменшуються у зв’язку із прийняттям вказаної постанови, тоді на час роботи на займаній посаді виплатять різницю між «старою» та «новою» зарплатою (без премії).

Джерело : за матеріалами БУХГАЛТЕР.UA

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...