...
Реєструйся

Усі на декларування доходів!


Отримані без участі податкових агентів доходи потрібно задекларувати. До таких доходів належать винагороди, які виплачуються працівникам за наймом у приватних осіб, зокрема, хатнім працівницям, садівникам, няням, гувернанткам, будівельникам, водіям. Про це нагадали в Державній фіскальній службі.

«Податкові агенти — це всі підприємства, підприємці, а також особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, які виплачують працівникам зарплату та інші винагороди. Вони сплачують податок на доходи фізичних осіб. Тому якщо особа у 2018 році отримувала доходи тільки за участі податкових агентів, декларацію їй подавати не потрібно», — зазначили в ДФС.

Також подати декларацію потрібно у випадку отримання інвестиційних активів. Це доходи від продажу цінних паперів, корпоративних прав. При цьому не має значення, кому вони були реалізовані. Крім того, податківці зазначають, що задекларувати потрібно і списану заборгованість за цивільно-правовими угодами.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...