...
Реєструйся

Увага! Шкідливе ПЗ в архівах електронних листів під назвою «Заборгованість із зарплати»


Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, що діє при Державній службі спеціального зв’язку і захисту інформації (Держспецзв’язку), зафіксувала розповсюдження серед державних органів України небезпечних електронних листів із темою “Заборгованість по зарплаті.xls”, що містять шкідливе програмне забезпечення (ПЗ).

“У додатку до листа розміщено документ “Заборгованість по зарплаті.xls”, який містить легітимні статистичні дані та макрос. Водночас до зазначеного документа у вигляді вкладення додано кодовані дані. Макрос після активації здійснить їх декодування, створить EXE-файлу “Base-Update.exe” на комп’ютері та запустить його”, – повідомляє Держспецзв’язку в телеграм-каналі.

Зазначений файл здійснить завантаження і запуск іншого завантажувача, який, своєю чергою, забезпечить завантаження і запуск на комп’ютері одразу двох шкідливих програм: GraphSteel та GrimPlant.

“Виявлену активність асоційовано з діяльністю групи UAC-0056. У разі виявлення зазначеного повідомлення просимо не відкривати файлів та негайно повідомити про це на пошту cert@cert.gov.ua”, – ідеться в повідомленні Держспецзв’язку.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...