...
Реєструйся

В армію — з 18 років: Зеленський підписав відповідний указ


Президент Володимир Зеленський підписав Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення чергових призовів у 2020 році» від 16 січня 2020 року№ 13/2020. Документ передбачає, що у 2020 році призивати до армії почнуть чоловіків віком від 18 до 27 років.

Указ опублікували на сайті глави держави.

«Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу», — йдеться в указі.

Призови до армії у 2020 році мають відбутися y квітні-червні та жовтні-грудні.

Окрім цього, документом Зеленський постановив звільнити зі строкової служби військових, які вже відслужили.

Зазначимо, що за часів президентства Петра Порошенка, відповідно до його указів, на військову службу призивали громадян віком від 20 до 27 років.

При цьому відповідно до інформації, розміщеної на офіційному сайті Міністерства оборони України, призивати на строкову службу 18-ти та 19-річних юнаків не будуть, за винятком тих випадків, коли вони добровільно виявлять бажання вступити до лав Збройних Сил України. Про це 16 січня повідомив Міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Керівник оборонного відомства зауважив, що вік призову з 18 років чітко прописаний у законі й ніколи не змінювався.

Нагадаємо, що у грудні в Україні завершився осінній призов громадян на строкову військову службу. Призвали 9 тисяч юнаків.

Матеріали до теми


Чи виплатить ПФУ допомогу на поховання у разі загибелі мобілізованого
Посадовці ПФУ у своєму листі від 21 березня 2024 року № 2800-030401-8/17515 надали роз’яснення щодо допомоги на поховання від ПФУ ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Підписано закон про цифровізацію військового обліку і Електронний кабінет військовозобов’язаного
Реалізація нового закону дає змогу запровадити електронний військовий квиток, зібрати персональні дані військовозобов’язаних в систематизовані досьє і виявити громадян, які ...
Президент підписав закон про зниження призовного віку до 25 років
Президент Володимир Зеленський 2 квітня підписав закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 ...