...
Реєструйся

В. о. за вакантною посадою: як оплачувати?


У разі призначення працівника виконуючим обов’язки за вакантною посадою оплата провадиться за цією посадою. Цього вимагає абзац четвертий пункту 2 роз’яснення Держкомпраці СРСР і Секретаріату ВЦРПС «Про порядок оплати тимчасового заступництва» від 29 грудня 1965 року № 30/39.

На цю ж норму послався й ВС (Перша судова палата Касаційного цивільного суду) у постанові від 30 січня 2019 році у справі № 655/19954/15-ц).

Справа полягала у спорі між колишнім працівником і його роботодавцем.
Позивача прийняли на роботу на посаду заступника генерального директора.

Згодом згідно з протоколом загальних зборів учасників його призначили виконуючим обов’язки генерального директора товариства з окладом відповідно до штатного розпису. В результаті оплата праці за вказаний період проводилася відповідно до штатного розпису за окладом заступника генерального директора в розмірі 18 500,00 грн, а не окладом генерального директора в розмірі 120 480,00 грн.

Тож позивачу вдалося стягнути з товариства заборгованість із зарплати та компенсацію втрати частини зарплати у зв’язку з порушенням строків її виплати.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...