...
Реєструйся

В Україні зміниться система виплат для частини пенсіонерів


Громадяни зможуть самостійно розрахувати розмір пенсії автоматично.

До кінця поточного року більшість адмінпослуг будуть надавати українцям в електронному вигляді. Це стосується і пенсійного забезпечення з урахуванням потреб громадян з інвалідністю. Ці нововведення передбачені в Указі президента Володимира Зеленського «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» № 837/2019.

Документ передбачає запуск до 30 грудня 2019 року «Пенсійного калькулятора», за допомогою якого можна самостійно розрахувати розмір пенсії автоматично.

Також до 30 червня 2020 року пенсіонерів чекають такі зміни:

  • •    після досягнення пенсійного віку виплати будуть нараховуватися автоматично. Українцям не треба буде звертатися особисто в служби соцзахисту;
  • •    для громадян, зайнятих на особливо шкідливих роботах або особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 введуть професійну накопичувальну пенсійну систему.

Крім того, до кінця 2020 року Кабмін планує впровадити адресну соцпідтримку населенню, створивши дієву систему здійснення верифікації моніторингу виплат, зокрема, пенсій та інших пільг.
 

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...