...
Реєструйся

Анонс випуску газети «Кадри і зарплата» № 21, 2019


Як зробити звільненого у порядку переведення на інше підприємство працівника сумісником?

Працівник звільняєтьсяу зв’язку з переведенням на інше підприємство, але працюватиме на підприємстві, з якого переводиться, за сумісництвом. Як діяти кадровій службі? Переводимо на інше підприємство та оформлюємо на нашому підприємстві сумісником чи звільняємо та знову приймаємо на роботу за сумісництвом? Відповіді – у статті.

Номенклатура справ підприємства: що кадровикові треба встигнути зробити до Нового року?

2019 рік потроху добігає кінця. Та поки пролунають новорічні куранти, сповіщаючи про настання нового року, кадровику необхідно «закрити» поточний діловодний рік. Як правильно зробити підсумковий запис номенклатури справ за 2019 рік, як прередати кадрові документи на зберігання до архівного підрозділу підприємства, установи, організації та як знищити документи, зберігати які вже не потрібно – читайте у статті.

Запитуйте — відповідаємо: прямий зв’язок з експертами газети «Кадри і зарплата»

У матеріалі знайдете відповіді на такі запитання наших читачів:
• Через місяць після прийняття на роботу за строковим договором на 2 місяці працівник звільнився. Чи має право роботодавець відмовити працівникові в достроковому розірванні договору за відсутності поважних причин, передбачених ч. 1 ст. 39 КЗпП? Чи зобов’язаний працівник повідомляти роботодавця про дострокове розірвання трудового договору письмово за 2 тижні?
• Працівниця – одинока мати двох дітей, яка систематично запізнюється на роботу і на переведення на режим неповного робочого часу не погоджується, оскільки при цьому зменшиться її заробітна плата. Чи можна такій працівниці примусово зменшувати зарплату, оскільки в дні її запізнення фактична тривалість робочого дня становить менше 8 годин? Який режим їй може бути встановлено без зменшення заробітної плати, аби вона не порушувала трудової дисципліни? 

Щоби не припускатися помилок у виплаті заробітної плати

У статті пропонуємо розглянути найбільш поширені порушення щодо виплати заробітної плати працівником підприємства, установи, організації (підприємство), а також «ціну питання» – розмір штрафних санкцій, які можуть бути застосовані до роботодавців контролюючими органами у разі виявлення порушень.

Придбати газету Архів видання

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика (добірка від «КАДРОВИК.UA»)
Перед кадровиками і бухгалтерами постає завдання правильно оформити всі належні документи на мобілізованого працівника та здійснити гарантовані нарахування. Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» випустила ...