...
Реєструйся

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ»


Законодавчим  актом оптимізується структура Міністерства внутрішніх справ. Зокрема, існуючі спеціальні підрозділи МВС об’єднанов єдиний універсальний спеціальний підрозділ міліції.

Законом також усунено дублювання функцій в діяльності ГУБОЗ МВС, транспортної міліції, уповноважених органів внутрішніх справ у справах дітей, які фактично виконують функції, що належать до компетенції блоку кримінальної міліції та міліції громадської безпеки, маючи при цьому власні управлінські апарати.
Відповідні зміни та доповнення внесено до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального процесуального кодексу, законів «Про міліцію», «Про оперативно-розшукову діяльність», «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю», «Про транспорт», «Про загальну структуру і чисельність Міністерства внутрішніх справ України» та «Про ветеринарну медицину».