...
Реєструйся

Віднині перетинання державного кордону громадянами України буде здійснювати по-новому


Правила перетинання державного кордону громадянами України, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57 (далі — Порядок) черговий раз змінено, зокрема внесено зміни до підпункту 4 пункту 2, пункту 3, підпункту 2 пункту 4 Порядку.

Так, відповідно до змін перетинання громадянами України (далі — громадяни) державного кордону здійснюється в пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю, якщо інше не передбачено законом, за одним з таких документів, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, зокрема проїзний документ дитини (чинний протягом строку, на який він виданий). Раніше цієї ремарки не було.

Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за згодою обох батьків (усиновлювачів) (далі — батьки) та в їх супроводі або в супроводі осіб, уповноважених ними, які на момент виїзду з України досягли 18-річного віку, у тому числі в супроводі членів екіпажу повітряного судна, на якому вони прямують.

Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків: у разі пред’явлення документів або їх нотаріально засвідчених копій, зокрема свідоцтва про народження дитини, виданого компетентним органом іноземної держави, що не містить відомостей про батька дитини, легалізованого або засвідченого апостилем, а також без будь-якого додаткового засвідчення у випадках, передбачених міжнародним договором України.

Джерело: www.ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації