...
Реєструйся

Відряджені працівники повинні перевіряти правильність інформації у квитках


Мінфін у листі № 31-07230-16-10/30556 від 21 жовтня 2013 року нагадав, що витрати на відрядження відшкодовуються лише за наявності, зокрема, транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), в тому числі електронних квитків.

Згідно з Правилами перевезення залізничним транспортом оформлення проїзних документів, у тому числі електронних, здійснюється із внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира зі слів особи, яка здійснює оплату проїзного документа. При цьому під час отримання документа пасажир повинен, не відходячи від каси, перевірити правильність зазначених у ньому відомостей, у тому числі прізвища та імені.

Тобто прізвище працівника, зазначене в проїзному квитку, має співпадати з прізвищем направленого у відрядження працівника згідно з наказом про відрядження.

Тому установи, направляючи працівників у відрядження, мають звертати їх увагу на те, щоб при оформленні проїзних документів працівники перевіряли правильність зазначеної в них інформації, зокрема прізвищ та імен.