...
Реєструйся

Викладачам ВНЗ можуть зменшити навантаження


Інна Совсун, перший заступник міністра освіти і науки повідомила, що до законопроекту Про вищу освіту перед другим читанням у Верховній Раді внесено доповнення, яке передбачає зменшення навантаження викладачів ВНЗ до 600 годин на рік.

За її словами, однією з змістовних правок до законопроекту є навантаження викладача вищого навчального закладу. Інна Совсун нагадала, що відповідно до законодавства максимальне навантаження для науково-педагогічних працівників складає 900 лекційних годин, зазначивши, що це велика кількість годин, яка суттєво впливає на якість навчання.

Перший заступник міністра наголосила, що зменшення лекційних годин викладачів ВНЗ надасть їм можливість займатися науковою діяльністю, самоосвітою та не вплине на розмір оплати праці.

«Година роботи викладача буде оцінюватися більше, адже на ту саму ставку — менша кількість годин», — пояснила Інна Совсун.

За її словами, пропозиція зменшення навантаження викладачів до 600 годин на рік наблизить Україну до європейських стандартів, де викладачі мають 200-300 лекційних годин. Вона підкреслила, що Міністерство освіти і науки працює в напрямку зменшення навантаження, визнаючи, що для освіти важливим є не кількість, а якість.

osvita.ua