...
Реєструйся

Випускники медичних та педагогічних ВНЗ отримають 11 140 грн. за роботу в селі


Запровадження «підйомних» для молодих фахівців, які будуть працювати в селах, сприятиме не тільки працевлаштуванню молоді, а й поліпшенню соціальної ситуації в маленьких населених пунктах. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Відповідна норма передбачена законом «Про зайнятість», а Порядок її виконання вже затверджений Урядом.

Також було зазначено, що молоді фахівці, які одержали медичну чи педагогічну спеціальність і уклали трудовий договір не менше ніж на 3 роки на роботу в селах, отримають одноразову матеріальну допомогу у 10 мінімальних зарплат (зараз це 11 140 грн.). Такий підхід дозволить не лише стимулювати зайнятість молоді, я й поліпшити соціальну ситуацію в маленьких населених пунктах, вважає Міністр соціальної політики.

Раніше Уряд затвердив розроблений Мінсоцполітики Порядок, яким передбачено запис до трудової книжки періоду стажування студентів на підприємствах. Таким чином студенти старших курсів отримали не тільки здобувати практичний досвід на підприємствах та виробництві, а й одержати задокументоване підтвердження цього.

Загалом же, за словами Міністра, закон “Про зайнятість населення”, який діє з початку року, направлений на стимулювання зайнятості молоді та створення нових робочих місць. Зокрема роботодавцям, які братимуть на роботу молодих фахівців, протягом року компенсуватимуть 100% єдиного соціального внеску, сплаченого за такого співробітника.

За інформацією Мінсоцполітики