...
Реєструйся

Військову підготовку зроблять обов’язковою для обох статей і безкоштовною?


У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4620 від 1 квітня 2014 року про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо допризовної підготовки у навчальних закладах. Автор законопроекту — О. Ляжко.

Пропонується встановити обов’язкову допризовну підготовку осіб обох статей, що придатні до військової служби за станом здоров’я. За задумом автора проекту така підготовка повинна включається до Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти.

Також обов’язкову військову підготовку на безоплатній основі проходитимуть усі без виключення студенти обох статей, що навчаються у вищих навчальних закладів III або IV рівня акредитації з денною формою навчання.

«На сьогодні надання фізичним особам послуг у галузі вищої освіти, пов’язаних з військовою підготовкою, здійснюється на платній основі, що є неприпустимим в умовах військової агресії», — пояснює автор проекту.

Прийняття цього Закону забезпечить належні обов’язкові допризовну підготовку в навчальних закладах та недопущення в майбутньому окупації та анексії інших територій України, вважає О. Ляжко.