...
Реєструйся

Вказуємо адресу в податковій накладній правильно


ДФСУ відповіла на питання, яку адресу повинна містити податкова накладна та чи буде вона підставою для включення сум ПДВ до податкового кредиту, якщо адреса заповнена в іншому, відмінному від загальновстановленого порядку.

Податківці нагадали, що адресу в полях «Місцезнаходження (податкова адреса) продавця» та «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця» податкової накладної зазначають у загальновстановленому порядку. Вона повинна містити такі відомості: вулиця, № будинку, № офісу, місто (населений пункт), район (якщо населений пункт не є райцентром), область (якщо місто не є обласним центром), поштовий індекс.

Загальноприйнятими є також скорочення «вул.» замість «вулиця», «буд.» замість «будинок» тощо.

Фахівці відомства підкреслили, що вказівка адреси в полях «Місцезнаходження (податкова адреса) продавця» та «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця» податкової накладної у зворотному порядку не може бути підставою для виключення сум ПДВ з податкового кредиту, якщо така адреса є достовірною та відповідає даним єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб — підприємців та фактичному місцезнаходженню платника податків, а також за умови правильного заповнення всіх інших реквізитів.

За матеріалами Бухгалтер.ua