...
Реєструйся

ВР проголосувала за закон про соцгарантії у зв’язку з карантином


Документ передбачає захист роботодавців та працівників через вимушений карантин, а також спрощення виробництва продукції, необхідної для протидії поширенню коронавірусу.

Верховна Рада в понеділок, 30 березня, прийняла закон № 3275, який передбачає надання додаткових соціальних і економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусу.

За закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямовані на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» проголосували 312 депутатів.

Документ, зокрема, передбачає введення підтримки для працівників і роботодавців в умовах поширення коронавірусу COVID-19; розширення підстав для продовження процесуальних строків, встановлених судом або законом; забезпечення виконання судових рішень; введення відповідальності за вчинення суспільно-небезпечних діянь в умовах поширення коронавірусу COVID-19.

Крім того, передбачається введення тимчасового спрощення виробництва продукції, необхідної для протидії поширенню коронавірусу COVID-19 і спрощення процедури їх закупівлі; забезпечення здійснення виплати соціальної допомоги, продовження терміну обігу за соціальною допомогою і термінів виплат соціальної допомоги, а також — відстрочку подання звітів, статистичної інформації до контролюючих органів.

Закон передбачає внесення змін до низки законодавчих і кодифікованих актів.

Раніше повідомлялося, що Кабмін спростив отримання допомоги з безробіття. На період дії карантину українці у спрощеному порядку зможуть оформити виплату в Центрі зайнятості.