...
Реєструйся

Вручати повістки можуть змусити всіх керівників підприємств та органи місцевого самоврядування


Законопроектом запропоновані зміни до статті 38 Закону про військовий обов’язок

У парламенті зареєстрований законопроект № 2985, яким нардеп Антон Геращенко запропонував внести зміни до Закону «Про військовий обов’язок і військову службу».

Поточна редакція статті 38 Закону передбачає спеціальні обов’язки для органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій, у тому числі навчальних закладів, незалежно від підпорядкування і форм власності, розташованих в адміністративно-територіальних одиницях, де немає військових комісаріатів.

Відповідні органи/керівники зобов’язані на вимогу військових комісаріатів сповіщати призовників та військовозобов’язаних про їх виклик у військкомати, забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом, в 7-денний термін повідомляти в районні (міські) військові комісаріати про прийняття на роботу/навчання призовників та військовозобов’язаних.

Але зазначені обов’язки встановлені лише в адміністративно-територіальних одиницях, де немає військових комісаріатів. Як повідомляє депутат, це дозволяє органам/керівникам в населених пунктах, де є військові комісаріати, ухилятися від будь-якої співпраці з такими комісаріатами.

Для усунення описаної ситуації пропонується поширити передбачені частиною першою статті 38 обов’язки на всі органи місцевого самоврядування, на керівників усіх підприємств, установ та організацій, у тому числі навчальних закладів, незалежно від місця їх знаходження в Україні.

За матеріалами Юрліги