...
Реєструйся

Всесвітній день дитини


Всесвітній день дитини (на офіційних мовах ООН: англ. Universal Children’s Day; фр. Journée mondiale de l’enfance ; ісп. Día Universal del Niño; рос.  Всемирный день ребенка) — Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією 836 (IX) Генеральної Асамблеї ООН 14 грудня 1954 року, який відзначається щорічно 20 листопада.

Всесвітній день дитини святкується 20 листопада як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей у всьому світі. Саме у цей день, 20 листопада 1959 року, Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року — Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

Одним з невід’ємних прав дитини є право на працю, яке за часів економічної кризи стає дедалі актуальнішим. Але це право жодним чином не має бути порушено: воно не повинно трансформуватися в експлуатацію неповнолітніх. Дуже часто неповнолітні, просто не знаючи своїх прав, наражаються на недоброякісних роботодавців, а інколи роботодавці просто не хочуть працевлаштовувати неповнолітніх, вважаючи це зайвою морокою. Про забезпечення прав неповнолітніх працівників, про права та обв’язки роботодавців і про процедуру оформлення трудових відносин між ними читайте журналі «Кадровик.UA» (№ 4, 2018) та газеті «Кадри і зарплата» (№ 20, 2018).

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...