...
Реєструйся

Встановлено мінімальний розмір допомоги з безробіття на 2016 рік


Встановлено мінімальний розмір допомоги з безробіття на 2016 рік

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю з 1 січня 2016 року встановлено на тому ж рівні, що і в минулому році – у розмірі 544 грн.

Про це йдеться в постанові Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття від 4 грудня 2015 № 77.

Мінімальна допомога виплачується особам, зазначеним у частині 2 ст. 22 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (застраховані особи, визнані безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітного, мають страховий стаж менше 6 місяців; звільнені за систематичне невиконання своїх обов’язків, за прогул, розкрадання і через деякі інші обставини, передбачені в ст.41, 45 КЗпП; випускники шкіл, ПТУ, ВНЗ; особи, які звільнилися зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби; переселенці).

У разі якщо розмір допомоги з безробіття, розрахований для осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців – не менше 6 місяців, — є меншим за 80% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, допомога виплачується в розмірі 80% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб.