...
Реєструйся

Встигніть подати звіт за формою № 10-ПІ до 1 березня!


Роботодавці, зареєстровані у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням, щороку подають цим відділенням Звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів .

Новостворені роботодавці та підприємства, установи, організації, у т. ч. підприємства, організації громадських організацій інвалідів, фізичні особи, що використовують найману працю, в яких кількість працюючих, для яких це місце роботи є основним, збільшилася до восьми і більше осіб, реєструються у відділенні Фонду соціального захисту інвалідів до 1 лютого року, що настає за роком створення або збільшення кількості працюючих.

Для реєстрації роботодавці подають (надсилають рекомендованим листом) відділенню Фонду соціального захисту інвалідів відповідну заяву за формою, що затверджена наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 14 березня 2007 року № 98. Реєстрація роботодавців проводиться безоплатно.

Датою реєстрації роботодавця у відділенні Фонду соціального захисту інвалідів вважається дата подання ним документів, а у разі надсилання їх поштою — дата на поштовому штемпелі.

Реєстр роботодавців ведеться на електронних носіях інформації, до якого включаються дані їх звітів про зайнятість і працевлаштування інвалідів.

Документи, надіслані роботодавцем для проведення реєстрації, зберігаються у відділенні Фонду соціального захисту інвалідів протягом трьох років після ліквідації або зміни місцезнаходження юридичної особи чи місця реєстрації проживання фізичної особи — підприємця.

Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів роботодавці подають щороку до 1 березня відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, в яких вони зареєстровані, за формою № 10-ПІ (річна). Форму звітності та Інструкцію щодо її заповнення затверджено наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 10 лютого 2007 року № 42.

Увага!
Звіти надаються тільки в паперовому вигляді безпосередньо до територіальних  відділень Фонду соціального захисту інвалідів  або надсилаються рекомендованим листом.

Чинними законодавчими та нормативними актами не передбачено подання звіту за формою № 10-ПІ (річна) в електронному вигляді.

Детальніше про подання звітів у 2019 році читайте у спецвипуску «Звітність роботодавця» № 4, 2018.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...