...
Реєструйся

Вимоги до Плану евакуації персоналу


Яким має бути формат стенда з планом евакуації персоналу на кожному поверсі, який потрібно розмістити на видноті (на стіні службового приміщення, в коридорі закладу тощо)? Який нормативний документ визначає розміри цього стенда?

Згідно з п. 13 Рекомендацій по складанню планів евакуації людей на випадок пожежі (Додаток 12 до Рекомендацій з розробки інструкцій про заходи пожежної безпеки в будівлях та приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування, а також органів управління підприємств, закладів, організацій незалежно від форм власності, затверджених головним державним інспектором України з пожежного нагляду — начальником ГУДПО МВС України Г. В. Ревою в 1998 році), план евакуації розміщують на видному місці під склом (плівкою). Він має бути розміром не менше формату А3. (Пожежна безпека. Нормативні акти та інші документи. — Т.5. — Київ, 2000. — 528 с.).

Пунктом 5 Розділу ІІ Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом МВС України від 30 грудня 2015 р. № 1417, передбачено, що на об’єктах з постійним або тимчасовим перебуванням на них 100 і більше осіб або таких, що мають бодай одне окреме приміщення з одночасним перебуванням 50 і більше осіб (далі — об’єкти з масовим перебуванням людей), у будинках і спорудах (крім житлових будинків), які мають два поверхи й більше, у разі одночасного перебування на поверсі більше 25 осіб, а для одноповерхових — більше 50 осіб, мають бути розроблені та вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.

З огляду на редакцію зазначеного вище пункту, рекомендується розміщувати плани евакуації в окремому приміщенні з одночасним перебуванням 50 і більше осіб та в загальних місцях на шляхах евакуації. У службовому кабінеті — за бажанням та додатково.

Докладніше про Вимоги до Плану евакуації персоналу читайте у журналі «Охорона праці і пожежна безпека» № 2, 2018.

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека» № 2, 2018

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...