...
Реєструйся

Виплата заробітної плати з каси: оформлюємо видатковим касовим ордером або видатковою відомістю?


Спеціалісти ДФСУ роз’яснили, як правильно оформити виплату зарплати з каси підприємства.

Вони вказали: зарплату окремим працівникам можна виплачувати за ВКО або відомістю на виплату готівки. При цьому касир вимагає пред’явити отримувачу коштів паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та записує його найменування і номер, ким і коли він виданий.

Своєю чергою фізособа ставить свій підпис у ВКО або відомості на виплату готівки із зазначенням одержаної суми (гривень — словами, копійок — цифрами) (п. 27 розд. ІІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою НБУ від 29 грудня 2017 року № 148, далі — Положення № 148).

При цьому у кожному із цих випадків обов’язково зазначають суму одержаної готівки (гривень — словами, копійок — цифрами).

Фіскали наголосили: якщо у ВКО чи відомості на виплату готівки не зазначили суму одержаної готівки, суб’єкт господарювання порушує вимоги пункту 27 розділу III Положення № 148.
 

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...