...
Реєструйся

Виплати військовослужбовцям підвищать


Міністри оборони і внутрішніх справ зможуть встановлювати розміри грошової винагороди військовослужбовцям, які перебувають в зоні АТО

Кабінет Міністрів прийняв рішення про підвищення рівня грошового забезпечення для українських військовослужбовців.

«У поточному році завдяки тому, що уряд разом з членами парламенту ухвалили правильний бюджет, загальний обсяг фінансування сектора національної безпеки і оборони збільшився на 16 млрд гривень. Левова частка цих коштів попрямує на грошове утримання для українських військовослужбовців », – розповів Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 20 січня.

Кабмін дав можливість міністру оборони, міністру внутрішніх справ, голові СБУ, іншим силовим підрозділам встановлювати відповідні розміри грошового забезпечення.

Уряд також надав додаткову автономію профільним міністрам і дозволив на підставі наказу міністра, погодженого з Мінфіном і Мінсоцполітики, встановлювати розміри грошової винагороди військовослужбовцям, які перебувають в зоні АТО.

Рішення про підвищення грошового забезпечення для українських військовослужбовців є одним з кроків «для того, щоб Україна стала членом НАТО», зазначив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр також повідомив, що 25 січня уряд планує розглянути питання щодо державного оборонного замовлення: «Уряд схвалить державне оборонне замовлення для придбання нових видів озброєнь, нової військової техніки і для модернізації українських Збройних Сил».

Джерело: Урядовий портал