Реєструйся

Виробничі умови не дозволяють зробити перерву: як правильно організувати робочий процес


Відповідно до ст. 66 КЗпП України працівникам надається перерва для відпочинку і харчування тривалістю не більше двох годин. Перерва не включається в робочий час. Перерва для відпочинку і харчування повинна надаватись, як правило, через чотири години після початку роботи.

Час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Навчання для кадровиків — семінари, курси, тренінги, вебінари
Індивідуальні курси кадровиків з нуля: 0 (800) 21 99 77

Працівники використовують час перерви на свій розсуд. На цей період вони можуть відлучатися з місця роботи.

На тих роботах, де через умови виробництва перерву встановити не можна, працівникові має бути надана можливість приймання їжі протягом робочого часу. Перелік таких робіт, порядок і місце приймання їжі встановлюються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації.

Джерело: Держпраці

Сервіс «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» для кадровика

Матеріали до теми


Чи може достроково вийти на пенсію людина, яку звільнено з роботи через скорочення штату?
Щоб особа могла скористатися правом дострокового оформлення пенсії, має бути виконана низка умов, передбачених частиною першою статті 49 Закону України ...
Роботодавцям пояснили, як отримати гроші на облаштування робочого місця для особи з інвалідністю
Державна служба зайнятості пояснила, як отримати гроші на облаштування робочого місця для особи з інвалідністю. У відомстві зазначили, що для ...