...
Реєструйся

Визначено середню заробітну плату за перший квартал 2024 року


Затверджено показники середньої заробітної плати за перший квартал 2024 року, який обліковується для розрахунку пенсії. Такий розрахунок показників середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, здійснюється Пенсійним фондом України за інформацією Державної податкової служби України, наданою в порядку міжвідомчого обміну.

До зазначеної інформації, зокрема, належать дані звітності страхувальників про заробітну плату (дохід), на яку нараховується єдиний внесок, та середньооблікову чисельність штатних працівників, зайнятих на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності та у фізичних осіб – підприємців та у осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ — безоплатні консультації для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA»

Отже, середня зарплата складала у січні 2024 року 14 974 гривні 56 копійок, у лютому — 15 267 гривні 60 копійок, у березні — 15 433 гривень 98 копійок.

У ПФУ нагадали, що звітність про нарахування ЄСВ подається його платниками у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку). Для роботодавців строк подання звітності за найманих працівників — протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу.

Джерело: Бухгалтер.UA

Можна придбати запис вебінару від 27 травня 2024 року
Вебінар «Уникаємо типових помилок в питаннях діловодства: вимоги, приклади з практики»

Матеріали до теми


Право працівника на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги
ЗАПИТАННЯ Чи має працівник право на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги?   ВІДПОВІДЬ Так, має. ...
Чи беруться в розрахунок місяці роботи після призупинення трудового договору під час розрахунку «декретних» виплат?
СИТУАЦІЯ Із працівницею, яка йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, призупинено дію трудового договору. Чи беруться в ...