...
Реєструйся

Як написати заяву про переведення, перебуваючи у відпустці для догляду за дитиною


Чи має виходити на роботу працівниця, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, аби подати заяву про переведення на іншу посаду?
Ні, не має.

Відповідно до частини першої статті 32 КЗпП постійне переведення на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі, організації допускається лише за згодою працівника. Це стосується всіх працівників, у т. ч. тих, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного або шестирічного віку. Якщо згода є, переведення в період відпустки для догляду за дитиною допускається і здійснюється в загальному порядку. При цьому працівникові не потрібно переривати відпустку і виходити на роботу.

У заяві працівник вказує посаду, на яку він переводитиметься, і дату переведення. На підставі заяви роботодавець видає відповідний наказ.

Білоткач Галина Панасівна,
експерт гарячої лінії
Більше нових актуальних запитань від передплатників і читачів та вичерпних відповідей на них від експерта гарячої лінії Галини Білоткач — у вкладенні до журналу «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA» «Кадри. Гарячі запитання кадровика» № 6, 2018, у рубриці «Запитання гарячої лінії».

Придбати видання Архів журналу

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...
Що робити з працівниками, які залишили місце проживання і переїхали в іншу область або за кордон?
Якщо специфіка виконання роботи передбачає можливість її здійснення віддалено, за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, роботодавцю доцільно прийняти рішення про переведення працівника ...