...
Реєструйся

Як оформлюється укладення трудового договору при спрощеному режимі регулювання трудових відносин: розповідає Держпраці


Регулювання трудових відносин працівників і роботодавців, на яких поширюється спрощений режим, здійснюється трудовим договором.

У трудовому договорі зазначається інформація про умови праці, наявність / відсутність на робочому місці працівника небезпечних і шкідливих виробничих факторів, можливі наслідки їхнього впливу на здоров’я, а також визначаються встановлені законом права працівника на пільги й компенсації за роботу в шкідливих умовах.

Працівник вважається поінформованим про умови праці й наявність / відсутність на його робочому місці небезпечних факторів із моменту підписання ним трудового договору.

Трудовий договір укладається в письмовій формі державною мовою у двох примірниках (по одному примірнику для кожної зі сторін).

За згодою між працівником і роботодавцем трудовий договір може бути укладений у формі електронного документа відповідно до Закону України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг».

Водночас варто врахувати, що відповідно до вимог статті 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, та повідомлення органів Державної податкової служби України про прийняття працівника на роботу в порядку, установленому Кабінетом Міністрів України.

Таким чином, укладення трудового договору, зокрема при спрощеному режимі регулювання трудових відносин, оформлюється наказом (розпорядженням) роботодавця, і подається повідомлення до органів Державної податкової служби України.

Замовляйте унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» «Особливі підстави для укладення трудового договору. Спецвипуск № 4′ 2021».

Джерело: Управління Держпраці у Полтавській області

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...