...
Реєструйся

Як підвищувати з вересня оклади педагогам і рахувати індексацію — поради Мінсоцполітики


Із 1 вересня 2019 року підвищено на 10 % посадові оклади педпрацівників, працю яких оплачують за кошти державного та місцевих бюджетів. Проте це підвищення не стосувалось тих, кому оплачують працю за рахунок освітньої субвенції з держбюджету місцевим бюджетам, і в яких посадові оклади зростали із 1 січня 2018 року. Йдеться про постанову КМУ «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 22» від 10 липня 2019 року № 695 (далі — Постанова № 695).

Мінсоцполітики в листі пояснило, як встановлювати дане підвищення посадових окладів педпрацівникам закладів і установ освіти.

1. Вказане підвищення посадових окладів утворює нові посадові оклади (ставки зарплати). Отже, усі доплати і надбавки працівникам обчислюють у відсотках від новоутвореного (з урахуванням підвищень) посадового окладу (ставки зарплати).

2. Головному бухгалтеру, заступникам керівників закладів освіти, посади яких не зазначені у Переліку посад педагогічних працівників, затвердженому постановою КМУ від 14 червня 2000 року № 963, не встановлюють зазначене підвищення посадового окладу.

3. При обчисленні абсолютного розміру підвищень посадових окладів, встановлених відповідно до постанови КМУ «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11 січня 2018 року № 22, а також інших підвищень, нормативними документами з оплати праці не передбачено заокруглення.

Також Мінсоцполітики зазначило: якщо посадові оклади відповідно до Постанови № 695 підвищено з 1 вересня 2019 року, то індекс споживчих цін для подальшої індексації потрібно розраховувати з жовтня 2019 року.

 

Матеріали до теми


Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...