...
Реєструйся

Як продовжити чи припинити грошову допомогу для ВПО


Інструкцію, як подати заявку на продовження чи припинення грошової допомоги без зміни даних для ВПО в Дії, опублікувало Міністерство цифрової трансформації України.

Нещодавно на Diia Summit презентували важливі послуги — продовження чи припинення грошової допомоги без зміни даних для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Сьогодні внутрішньо переміщені особи отримують грошову допомогу від держави. Але для того, щоб отримувати ці кошти, кожні пів року людина повинна принести до державного органу повний пакет документів. Навіть якщо в неї нічого не змінилося за цей час.

«‎Тепер замість того, щоб ходити до чиновників та приносити теку тих самих паперів, можна за кілька хвилин отримати послугу на порталі Дія. Якщо у вас нічого не змінилося, досить буде в декілька кліків повідомити державу про це та заощадити час та сили на важливіші справи»‎, — зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як продовжити чи припинити грошову допомогу для ВПО:

  • зареєструйтеся на порталі Дія або авторизуйтеся в кабінеті громадянина;
  • у послугах виберіть Пенсії, пільги та допомога — Продовження грошової допомоги ВПО без зміни умов або Припинення грошової допомоги ВПО;
  • виберіть необхідну послугу та натисніть Подати заяву;
  • Дія автоматично підтягне всі необхідні дані;
  • коли заява буде сформована, необхідно підписати її Дія.Підписом або іншим е-підписом та надіслати.

Покрокову інструкцію дивіться у відео: www.youtube.com

 

Заяву на продовження допомоги розглянуть органи соціального захисту протягом 10 днів, а на припинення — протягом дня. Про результат ми повідомимо вас листом на електронну пошту. Статус заяви можна переглянути в кабінеті громадянина на порталі Дія.

Послугу реалізує Мінцифри спільно з Мінсоцполітики та Мінреінтеграції. Впровадження електронних послуг для ВПО на Порталі Дія реалізується в рамках проекту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (проєкт підтримки Дія)», що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції.

Джерело: КМУ

 

Триває набір на Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»

 

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...
Актуальні питання обліку ВПО в центрі зайнятості під час воєнного стану
Питання оформлення на облік у центрі зайнятості не втрачають своєї актуальності, тим паче в період дії воєнного стану, коли люди ...